mandag 15. september 2014

Europa park

Da var vi igang med siste uke med språkskole. Klassen ble tidligere delt opp i 2 pga. at det var litt mange, så jeg, Jørgen og 4 andre tok turen til den nye skolen. Skolen var litt mindre enn den første men mer moderne. Vi hilste på nye lærere og gikk videre til et nytt kapittel i boka. Hele denne uka har vi drevet mye med bøying av verb, der, die, das, ein, eine, einen osv.. Etter skolen dro en gjeng av oss ned til den lokale fotballbanen for og spille litt i finværet. Det dukket senere opp noen tyskere i fullt fotballutstyr som vi utfordret til match, 2-2 endte kampen. På kvelden var det barkveld med språkskolen, alltid like hyggelig!

Tirsdag etter skolen dro jeg til Schwarzwaldmilch for og se arbeidsplassen jeg skal jobbe på for første gang sammen med Jørgen og Silke fra BBQ. Vi hadde et lite intervju hvor jeg skrev under på noen papirer og fikk utdelt nøkler og verneutstyr. Jeg fikk et veldig godt intrykk av fabrikken, sjefen virket veldig hyggelig og ikkeminst var han engelsk-talende.

Onsdag etter skolen tok jeg, Kenneth, Lars, Jørgen og 3 andre turen til Europapark, noe som er Europas nest største fornøyelsespark etter Disneyland i Paris. Togturen tok ca. 30 min, så vi er heldige som bor såpass nærme. Vi testet ut det meste av det som var verdt og ta i parken. Vi var utrolig heldige med været denne dagen så det kunne nesten ikke ha blitt en bedre dag (untatt at vi bomma litt på buss/tog på vei hjem).

Torsdagen tok vi det egentlig med ro etter skoletid. Vi fant tidligere en irsk pub med navn O'kellys, hver torsdag arrangerer de noe som heter bingo night. Dette går ut på at alle som er på baren får en gratis bingo kupong og vinnerne vinner enten en øl eller en flaske liquor. De kjører 4 runder bingo, 21.00, 22.00 osv. Vi har tidligere vært på baren 2 ganger uten og vinne noe. Denne gangen  vi var en gruppe på 10 personer fra skolen, og jammen vant vi første premien både kl. 23.00 og 00.00!! Klassen på fredag ble derfor litt mindre og litt hardere enn vanlig, men vi var heldigvis ikke av de værste så vi kom oss på skolen dagen etter.

Fredag/ siste skoledag tok vi forvell med lærere og (elever). Jeg har lært utrolig mye tysk på bare 3 uker, jeg forstår mye av det som blir sagt og kan også lese en del på tysk. Selve snakkingen er jeg nok ikke så god på men jeg sier da alltids de ordene eller setningene jeg kan når jeg holder en dialog. På kvelden hadde vi en liten fest for Jørgen ettersom han reiser hjem igjen for og fortsette arbeidet sitt i Internasjonalt Servicekontor. Vi ble invitert til Elias sin leilighet hvor det var god musikk, stemning og mye bra folk! Takk for turen, Jørgen! Hyggelig og bli kjent med deg!

Lørdag tok jeg det med ro hjemme på leiligheten. Pensjonistene som eier leiligheten kom innom med hjemmelaget eplekake ettersom de tydeligvis visste at jeg hadde bursdag dagen etter. Ikke stort mye annet og skrive om fra denne dagen utenom at vi på kvelden gikk litt rundt i byen. Etter at klokka bikket 00.00 fikk jeg en del bursdagsgaver av de andre. De hadde også kjøpt inn litt kaker som vi spiste på terassen på natterstid.

Søndagen gikk jeg, Kenneth og Lars ut for og spise på O'kellys. Med BBQ Ribs, lokaløl og basketballkamp på tvn ble det en bra dag! Senere dukket det opp 6-7 andre fra skolen som kom for og gratulere og ta noen pils. Vi var hjemme tidlig denne kvelden, så vi var uthvilte til første arbeidsdag dagen etter.


Bursdagsmat!


2 kommentarer:

  1. Mye bra blogging Kenneth, Takk for et rått opphold og hils alle!:) ps: hvordan går det med jobben?:-)

    SvarSlett