søndag 23. november 2014

Går mot slutten

Da var det på tide og skrive noe blogg igjen. I morgen begynner den aller siste uka her i Freiburg, før turen bærer hjem til Norge igjen. Jeg har begynt og få litt reisefeber nå, gleder meg veldig til og møte familie, venner og kollegaer igjen.

Uke 6 hos Schwarzwaldmilch gjorde vi mye forbredelser til en storservice på Tetra Brik. Dette inneholdt for det meste pakningssifte og bytte av luftslanger/luftkoblinger ved lekasje. Denne helgen jobbet jeg både lørdag og søndag  i tilsammen 21 timer for og hjelpe til med servicen. Det var veldig gøy og få være med på. Jeg jobbet for det meste foran i maskinen med og skifte deler, bilder kommer lengre nede. I lunsjpausene gikk vi i fullt arbeidsklær på resturant og bestilte oss mat og øl, noe som ikke er veldig vanlig og gjøre i Norge.

Uke 7 fikk jeg utdelt en del forskjellige typer ventiler og pumper som jeg fikk åpne, og jeg ble vist hvordan de ulike fungerte og hva deres egenskaper var. På fritiden gikk vi litt rundt i byen og shoppa og fikk oss en hårklipp. Denne helgen havnet jeg og Kenneth opp på et utdrikkningslag for en gjeng russiske jenter som er venner av hun Kenneth bor sammen med, vi stod selvfølgelig for underholdinga.

Uke 8 var det en service på SIG Combibloc maskinen som produserer langtidsholdbar melk. Mens service gutta og noen mekanikere fra Schwarzwaldmilch jobbet med selve tappemaskinen fikk jeg mitt eget prosjekt med pakkemaskinen. Papptrauene skulle nemlig få et nytt design, så da fikk jeg i oppgave og omstille maskinen slik at den passet med de nye papptrauene. Siden de nye trauene har en større størrelse enn de gamle måtte jeg flytte en del følere og andre deler som stod i veien. Jeg kappet da av mange deler som jeg flyttet og senere sveiset sammen igjen. Dette var en oppgave jeg likte veldig godt nettopp pga. den mestringsfølelsen du får når maskinen starter opp igjen og alt fungerer perfekt.

Uke 9. På torsdag og fredag denne uken brukte jeg avspasseringen min fra helgen jeg jobbet med Tetra service på og reise til Alpene på skitur sammen med Kenneth. Vi dro torsdagsmorgenen med tog og buss mot Saasfee helt sør i Sveits. Leiligheten vi hadde der var ganske luksus, den hadde 65 kvadratmeter med 2 soverom, bad, kjøkken, stue og en fantastisk utsikt. Været og forholdene i bakken var også ganske supre. Vi tok turen hjem til Freiburg igjen søndag kveld for og lade batteriene til en ny arbeidsuke.

Uke 10 har jeg hjulpet en spesialist ifra firmaet Oystar. Det var en veldig hyggelig kar som var veldig glad for og få sammarbeide med en Nordmann ettersom han ofte drar til Trondheim på Tines meieri på Tunga for og gjøre service. Han visste derfor godt hva Go' morgen yougurt var. Servicen han nå er i Freiburg for hander om og overhale "løftearmen" til Oystar Hamba maskinen som også produserer yougurt. Etter og fått demontert denne ifra maskinen tok vi den med til verkstedet hvor overhalingen skulle foregå. Denne servicen skal fullføres neste uke så bilder av ferdig resultat kommer med i det neste og mest sannsynelig det siste inlegget. 

1 kommentar: